Bestel online een pakket en stuur gratis gebruikte kleding mee terug

fonQ en Packmee gaan samenwerken

fonQ en Packmee, het duurzame initiatief om kleding via pakketpost in te zamelen, gaan samenwerken. Vanaf volgende maand zal fonQ haar klanten met een flyer in de besteldoos vragen om de doos een tweede leven te geven. Dit kan door er gebruikte, maar bruikbare kleding in te verzamelen. De gevulde doos kan gratis worden meegegeven aan de pakketchauffeur van PostNL of worden afgegeven bij een van de 2.600 postkantoren. De opbrengst van de kleding komt voor ten minste 50% ten goede aan KiKa en Stichting Kinderpostzegels.

Duurzaam distributieproces

Het webwinkelen heeft een aanzienlijke groei doorgemaakt in de afgelopen jaren. In 2012 zijn er volgens onderzoek van de brancheorganisatie Thuiswinkel.org in totaal 88 miljoen online bestellingen geplaatst in Nederland. Ondanks de recessie wordt voor 2013 ongeveer 8% groei verwacht. “Hoe meer pakketten verstuurd worden, hoe belangrijker het is dat webwinkels een efficiënt en duurzaam distributieproces neerzetten,” zegt Patrick Kerssemakers, CEO van het webwarenhuis fonQ.

Vier grote voordelen

“De samenwerking met Packmee kent voor ons vier grote voordelen. Onze dozen krijgen letterlijk een tweede leven door ze te gebruiken om bruikbare kleding in te zamelen. De opbrengst van deze kleding komt ten goede aan het goede doel. De kleding wordt ingezameld via het bestaande netwerk van PostNL, dus er hoeven geen extra auto’s de weg op om de kleding in te zamelen en ten slotte worden de dozen na gebruik gerecycled. fonQ staat voor unieke en kwalitatief hoogstaande producten. Deze duurzame gedachte willen we uitdragen in alle processen van de organisatie. Een initiatief als Packmee past daarom goed bij ons bedrijf.”

Kledinginzameling 2.0
“We richten ons op mensen die regelmatig spullen kopen op internet”, zegt directeur John Mijnster van Packmee. “En dan met name op vrouwen, want zij ruimen vaker de kledingkast op. Hierdoor is fonQ een ideale partner voor ons. We hopen dat er mee webwinkels het goede initiatief van fonQ zullen overnemen. Voor het versturen van de kleding kan elke grote doos worden gebruikt. Op de website van Packmee www.packmee.nl staat een verzendlabel dat kan worden uitgeprint. Daarnaast kan ook met een zwarte stift het gratis antwoordnummer (Packmee, antwoordnummer 7, 2740 VG, Waddinxveen) van Packmee op de doos worden geschreven.“