Disconnect & dream

juli 18th, 2013

Dé hit uit de Verenigde Staten verovert nu ook de Nederlandse markt! 

86452-x3Trek je even helemaal terug in je eigen wereldje zonder externe prikkels, telefoon, sms, mail, geluiden. Gewoon even helemaal afgezonderd, waar je ook bent! Op kantoor, een vliegveld, de trein…. Dat kan met de Ostrich Pillow. Een prettige, comfortabele omgeving waar je heel even de ogen kunt sluiten, het hoofd leeg kunt maken en op kunt laden. Ostrich Pillow geeft je de mogelijkheid om je in een openbare ruimte terug te trekken in je eigen comfortzone.

Werken, reizen, onderweg… we gaan maar door! We leven het leven to the max, willen alles meemaken en doen. Af en toe moet je ook opladen en tot rust komen. In deze tijden van drukte is dat soms ingewikkeld. Het kan met de Ostrich Pillow! Met 15 tot 20 minuutjes slaap ben je helemaal opgeladen en ervaar je die energy boost!

Nee, dit is geen grap!
De eerste kennismaking met de Ostrich Pillow is een bijzondere. Wanneer je de Ostrich Pillow voor het eerst ziet ben je verbaasd, er verschijnt een lach op je gezicht en je vraagt je af wat dat voor een ding is? Voor iemand met astronautenaspiratie of iemand die ze niet allemaal op een rijtje heeft… Niets van dat alles! Met de Ostrich Pillow heb je lak aan de wereld, want je kiest voor jezelf. Waar je ook bent en op ieder moment trek jij je terug in je eigen Ostrich Pillow Wereld om te relaxen, te slapen en bij te komen!

Hoe gebruik je de Ostrich Pillow? 
Trek de Ostrich Pillow over je hoofd en zorg ervoor dat de opening voor je neus en mond zit zodat je vrij kunt ademen. Laat je handen en armen rusten in de twee openingen. Je ligt nu in een super comfortabele houding, laat je hoofd rusten en geniet van je eigen momentje! De Ostrich Pillow past met een omtrek van 70 cm om vrijwel ieders hoofd.

ZOO handig, deze paperclips

juli 15th, 2013

Een koud kunstje, om ZOO te hechten

Ik hou van opruimen en ordenen. De nietmachine maakt overuren bij mij. Maar wat vervelend is het, om de nietjes er weer uit te halen wanneer je wat bij je stapeltje wilt toevoegen. Paperclips zijn dan wel een uitvinding en handig om bonnetjes bij elkaar te houden. Mijn facturen stuur ik graag met een begeleidend schrijven weg. Ook dan is een paperclip superhandig. Kortom ik ben een paperclip-addict. Ik ging dus ook helemaal uit mijn dak toen ik op fonq.nl deze geweldige clips zag. Te verkrijgen in diverse vormen, Kitty de poes, het circus, een stad, konijntjes, apen of honden. Ze gaan per set van zes of acht stuks en je kunt kiezen voor zwarte of witte figuren.

TIP: Wanneer je een cadeautje geeft met een kaart erbij, kun je deze kaart met zo’n geweldige ZOO paperclip aan je presentje bevestigen!

                                         

La douce France

juli 12th, 2013

Lekker geurig

Als kind gingen we altijd op vakantie naar Frankrijk. Als ik dan op de plaats van bestemming uit de auto stapte, rook ik nieuwe geuren, een mengelmoes van kruiden en bloemen, een beetje zoet, notig en muskusachtig. Zelfs de wind was anders, lekker warm.

Nog steeds kan ik bij een bepaalde geur die herinneringen van mijn Frankrijk-jeugdvakanties terughalen. De zeep en douchelijn van Compagnie de Provence bevat een vakantiealbum vol jeugdsentiment aan geuren. Ik kon mijn lol niet op toen ik op fonq.nl een heel assortiment tegenkwam. Van navulling voor een handzeep tot een leuke cadeauverpakking voor lekkere frisse producten voor onder de douche. Alleen al de namen: Savon de Marseille en Mediterranean Sea. Alle bloemensoorten worden verwerkt tot heerlijke luxe bad- en douchebenodigdheden. Wat dacht je van Olive & Lavender, Orange Blossom, Wild Rose of Fresh Verbena.

Je kunt kiezen uit verschillende giftboxen, bijvoorbeeld een ratatouille van diverse producten in de Giftset Discovery van Compagnie de Provence. Deze bestaat uit een douchegel, body lotion, handcrème en een blok echte Marseille zeep uit de Extra Pur serie. Of een set van twee producten voor in de keuken, toilet of badkamer. Zoals de Mediterranean Sea vloeibare zeep en handcrème.

Koken met woorden

juli 10th, 2013

Je neemt een magnetische koelkastdeur (of een magneetmuur), honderden woorden uit de Koelkastpoezie en een flink portie creativiteit. En voila: laat de mooiste zinnen maar op jouw koelkast verschijnen! Koken doen we met pannen, groente, rijst en pasta. Ik kook tegenwoordig ook met woorden.

Grabbelend tussen de honderden woorden (in een mooi en handig doosje) verzamel ik de mooiste bij elkaar. Ik maak rare zinnen en verzin kleine sprookjes (met alleen een begin en een eind). Ik laat lieve (of juist dringende) berichtjes achter voor mijn vriend en ik maak een boodschappenlijstje. Helaas zijn de ‘eetbare woorden’ wel beperkt. Maar elke dag chocolade, een blik perziken en ijs op mijn lijstje vind ik niet verkeerd.

Die lieve berichtjes voor mijn vriend worden soms een beetje vreemd, omdat ik woorden mis. Zo prijken er op dit moment deze zinnen in de keuken: ‘Jouw lichaam is lekker’ en ‘Ik zie je schoonheid’. Dat kan stukken beter (met de Koelkast Poezie Liefde)! Met die woorden kun je jouw geliefde elke dag verassen met lieve, zoete woordjes. Wil je liever zinnen maken die in de boeken van de Vijftig Tinten serie te vinden zijn? Spannend, sexy en een tikkeltje ruig. Dan is er ook de Magnetic Poetry Erotic kit. Samen koken is vanaf dan nooit meer hetzelfde!

Veel ‘kookplezier’!

                      

 

Spelen met Lego

juni 10th, 2013

Mijn oudste zoon in bijna acht jaar. Hij zit in groep 4. Afgelopen schooljaar is hij echt veranderd van een kleine jongen in een klein volwassene. Wat een verschil! Hij is veel rustiger geworden en zijn speelgedrag is helemaal veranderd. Hij pakt nu weleens een boek om te gaan lezen en de spelcomputer is natuurlijk helemaal favoriet. Maar gelukkig vindt hij het ook nog leuk om te spelen.

Begin dit jaar hebben wij zijn kamer opgeknapt. Al zijn speelgoed ging de deur van zijn slaapkamer uit. Behalve zijn Lego en Playmobil. Meer dan ooit speelt hij hiermee. Maar niet meer met de standaard items! Hij is helemaal fan van bijvoorbeeld Star Wars. Op de spelcomputer heeft hij diverse malen een spel van Lego Star Wars gespeeld en dat wordt nu in het echt nagespeeld. Dus nu spaart hij voor Lego Star Wars items. Samen met vriendjes kan hij er uren mee spelen. Voorheen werd Lego in elkaar gezet om er vervolgens niet meer naar om te kijken. Nu wordt er echt mee gespeeld. Het gaat er wel eens wild aan toe. Maar goed, dat hoort bij de leeftijd en het jongen zijn!

Lego heeft verschillende thema’s. Voor jongens vanaf ongeveer 7 jaar is Star Wars, Chima of Technic Lego erg leuk. Maar ook de meiden worden tegenwoordig niet vergeten! Onder het thema Friends is er van alles te vinden, van een paardentrailer tot parkcafé of dierenkliniek. Precies de thema’s waar meiden in geïnteresseerd zijn!

Wist je dat fonq.nl ook veel speelgoed van Lego en Playmobil verkoopt? Kijk maar eens op de website!

Vaderdag

juni 7th, 2013

Zondag 16 juni is het weer zover: Vaderdag! Alle vaders worden weer in het zonnetje gezet door hun kinderen. Eigenlijk is Vaderdag het leukste als je jonge kinderen hebt. Op school, kinderdagverblijf of crèche worden leuke knutselwerkjes gemaakt. Die zijn toch veel leuker dan de cadeaus? Maar toch hoort een cadeau bij ons thuis er ook bij! Samen met de kinderen doe ik mijn best iets leuks voor “papa” te vinden. Maar dat is nog best een moeilijke opgave!

Een cadeau voor Vaderdag moet naar mijn inzien niet duur zijn. Dure cadeaus zijn leuk voor verjaardagen maar overdreven voor Vaderdag. Op zoek dus naar een geschikt cadeau. Samen met de kinderen ga ik op de site van fonq.nl kijken. Het leuke van deze site is dat je met de Giftfinder kan selecteren wat voor type man de “papa” is en dan kan je ook nog selecteren op wat voor categorie je wil zoeken. Helemaal leuk! Er komen meteen veel cadeau-ideeën tevoorschijn. Ook de prijscategorie kan je aangeven, dus voor ieder wat wils!

Ik heb twee kinderen, dus er moeten ook twee cadeautjes uitgezocht worden. Ik moet ze nog uitzoeken, maar dat is geen probleem. Als het artikel op voorraad is bij fonq.nl heb je het de volgende dag al in huis! De jongens mogen kiezen. Iets voor de barbecue of toch maar iets voor het sporten? Ik ben benieuwd waar ze “papa” blij mee gaan maken!

Gezocht: stoere brandweerpoes

mei 29th, 2013

Ik was in extase toen de postbode de Cat Play House bij mij thuis afleverde. Ik leek bijna op één van de dames uit de Zalandoreclame. Ik duwde de verpakking onder de neus van mijn kat, Teigetje. ‘Dit is voor jou! Een brandweerwagen!’, jubelde ik. Maar al gauw bleek dat mijn kat Teigetje niet net zo enthousiast was als ik.

Met mijn tong uit mijn mond vouwde ik de brandslangen, de uitschuifbare ladder en de zwaailichten en ontstond er een brandweerwagen (je hebt er geen druppel lijm bij nodig!). Teigetje sprong van de bank, rekte zich uit, wierp een blik op mijn knutselkunsten en verdween met een vaart door het kattenluik. Mijn vader, een echte brandweerman, riep haar weer naar binnen en gaf haar commando’s om in de brandweerauto te gaan zitten. De commando’s werden niet opgevolgd. Als Teigetje wenkbrauwen had gehad, dan had ze er eentje heel hoog opgetrokken. En als ze dan ook nog eens kon praten had ze gezegd:  ‘Ja dag, mij niet gezien! Ga jij maar in die wagen zitten, meneer de brandweerman’. Ze heeft er een keer ingezeten voor de fotoshoot, met haar koppie uit het dak gestoken en haar staart tussen de wielen.

Conclusie: De Cat Play House is een vernieuwend speeltje, slaap- en verstopplek voor katten die stoer genoeg zijn om erin te kruipen. Je kunt je kat ook verrassen met robuuste tank of een knus vliegtuigje.Fonq. Brandweerpoes

Favoriete Moederdag verrassing top 5

mei 3rd, 2013

12 mei is het al weer Moederdag! De dag om de liefste moeders van de hele wereld extra in het zonnetje te zetten! De grote vraag is natuurlijk, waar worden de moeders op zo’n dag nu eigenlijk mee verrast?

Moederdag Cadeaus1. Een ontbijtje op bed

’S ochtends hoor je de kinderen in alle vroegte al giechelend het bed uit drentelen om een ontbijtje te maken. Je houd je hart vast, als dat maar goed gaat! Krijg je een keihard, blauw ei of wordt het een schilletje eiersnot? Worden de meest waanzinnige boterhammen-variaties bedacht of wordt het een croissantje uit de oven. Wat het ook wordt, de kinderen hebben het met de grootste zorg en liefde klaargemaakt, dus dat gaat smaken!

2. Een knutselwerkje

Je vraagt je natuurlijk af welk knutselwerkje de juf of meester dit jaar heeft bedacht. Wordt het deze Moederdag een zelf gekleide asbak, een ABC’tje, een papier-maché lantaarn of een getimmerd vogelhuisje? De kids zijn op school al weken bezig met het maken van een leuk en origineel Moederdag cadeautje en kunnen niet wachten om het aan je te geven. Zo’n blij gezichtje is onbetaalbaar en vult je met liefde!

3. Een grote bos bloemen

Moeders houden van bloemen, daarom is een grote bos bloemen een favoriet Moederdagcadeau. Je bent natuurlijk heel nieuwsgierig of en wat je dit jaar voor een bos zult krijgen. Wordt het een zelf geplukt bosje madeliefjes? Krijg je een kleurrijk veldboeket of is er extra diep in de buidel getast en krijg je dit jaar een gigantische bos rozen. Wat het ook wordt, je bent er geweldig blij mee. Want moeders houden van bloemen!

4. Een dagje helemaal niets doen

Op Moederdag worden natuurlijk alle huishoudelijke klusjes uit handen genomen. Een heerlijk cadeau! Na het ontbijt ligt het bed onder de kruimels, gelukkig is daar de kruimeldief om het bed weer kruimelvrij te maken… een bed verschonen is immers een beetje veel gevraagd. De afwas wordt gedaan of keurig in de vaatwasser gezet. Handdoeken worden gevouwen en op deze speciale dag gaan de kinderen even uitgebreid de ramen lappen! Lekker kliederen en klooien met sop, water, trekkers en zemen. Ach… het komt uit een goed hart.

5. Er lekker op uit

Na alle verwennerij is het dan natuurlijk tijd om iets leuks met moeders te ondernemen. Een lekker stuk fietsen, naar de kinderboerderij of misschien krijg je dit jaar wel een lekkere hightea cadeau. Heerlijk genieten met het hele gezin en je even helemaal de liefste moeder van de hele wereld voelen. De kinderen overladen je met lieve woordjes, kusjes en knuffels! Je bent dus echt de liefste moeder van de hele wereld! Wat een heerlijk gevoel en een fantastische dag!

Moeders geniet ervan!

Memory Lane

april 15th, 2013

Retro of nostalgie?

De verjaardag van mijn vriend staat voor de deur. Elk jaar weer wat bedenken voor een man, die bijna alles heeft, is best lastig. Gelukkig kan ik op fonq.nl altijd wat vinden. Bij de categorie audio vond ik deze geweldige old school platenspeler. Zo leuk want nu kunnen we samen genieten van nostalgische krakende platen, maar tegelijkertijd onze favorieten muziek ook overzetten op de computer. Alhoewel ik moet bekennen dat zo’n avondje platen draaien wel heel romantisch is en leuke herinneringen worden opgehaald. Ook wordt er op het verjaardagsfeest opeens spontaan een popquiz gespeeld.

Voor degene wiens LP’s op de zolder staan te verstoffen, zeg ik, kopen deze leuke retro platenspeler.

Helemaal TOP! Hij heeft een eigen voorversterker en je kunt de platen op twee snelheden afspelen. (voor de oudere onder ons, zowel  45 toeren singles als 33 toeren  Lp’s).

TIP: Wist je dat fonq.nl  een handige indeling heeft waardoor je vooraf geselecteerde items krijgt. Gewoon een kwestie met je muis op de hoofdstukjes klikken als bijvoorbeeld cadeaus.  Zo word je snel op goede ideeën gebracht. Wist je trouwens dat je ook een catalogus kunt bestellen? Voor degene onder ons die toch liever een magazine in hun hand vasthouden. 

Cadeautip| Koffieleuten uit een cameralens

maart 27th, 2013

Drinkbeker Camera lensIk zette op de vroege zondagmorgen in de kantine van mijn werk mijn nieuwe aanwinst, de Drinkbeker Cameralens, onder de koffiemachine. En drukte nonchalant op de knop ‘Coffee’, ondertussen floot ik er hard bij om de aandacht van mijn collega’s te trekken  Hun ogen gingen van mijn drinkbeker, die werd gevuld met dampende koffie, naar mij en weer terug. Ik zag zes opgetrokken wenkbrauwen en twee handen die voor de monden werden geslagen. ‘Stop! Je bent nog niet wakker volgens mij! en ‘Kijk uit! Dat kan ie niet aan hoor’, werd er geroepen. Ik grijnsde van oor tot oor. Mijn eerste missie is geslaagd! Ik ben nu al dol op mijn Drinkbeker Cameralens.

Als je snel kijkt is de Drinkbeker Cameralens niet van een échte cameralens te onderscheiden. De beker is tot in de kleinste details uitgewerkt, met schuifknopjes (die jammer genoeg niet heen-en-weer kunnen schuiven) en de deksel is in de vorm van een lenskap. De deksel kan je ook gebruiken als onderzetter of als koekjeshouder (paaseitjes kunnen natuurlijk ook). Het enige minpunt is dat je de deksel niet op de drinkbeker vast kan schroeven. Hollend naar een vroeg college of in de auto zal ik niet adviseren ‘m mee te nemen. De Drinkbeker Camerlens is verkrijgbaar in een zwarte en witte uitvoering.

Drinkbeker Camera lens

Heb je een vader waar je op vakantie altijd uren op moet wachten, omdat hij de perfecte foto wil schieten van een zonnebloem? Of een oma die fotoboeken vol heeft van haar poezen? Dan weet je vanaf nu uit welke beker hij of zij het allerliefst koffie of thee zou willen drinken…