Welk product past bij jouw zomer?

juli 27th, 2013

Een paar weken geleden vroegen wij via onze zomervakantie-poll naar jouw vakantiebestemming van deze zomer. Velen van jullie trekken deze zomer naar een zonnige bestemming in Europa, maar ook een groot deel gaf aan deze zomer niet op vakantie te gaan.

Om iedereen inspiratie te bieden, of je nou op vakantie gaat of thuis blijft, hebben wij voor jou de leukste en handigste producten samengesteld. Begin bovenaan en vind uit welk product bij jouw zomerplanning past en je deze zomer absoluut niet mag missen!

Beleef overal het vakantie gevoel

Bekijk hier alle producten op het rijtje. 

Fonq.nl wenst jou een fonquelende zomer! 

Tip 1 Tip 2 Tip 3 Tip 4 Tip 5 Tip 6 Tip 7 Tip 8 Tip 9 Tip 10 Tip 11 Tip 12 Tip 13 fonq.nl

Fonq.nl goes… Vive la France

juli 12th, 2013

Als we zeggen: het Bourgondische leven, gezelligheid op de camping met het hele gezin en de lekkerste wijnen uit de Provence? Juist ja, dan zeg jij: Vive la France! 

Knapperig stokbrood en verse croissants in de ochtend tot geurende Franse kazen met een goed glas wijn in de avond. Laat het Bourgondische leven maar aan de Fransen over! Wij Nederlanders reizen in de vakantieperiode dan ook graag af naar Frankrijk. Lekker barbecueën op de camping of een bezoekje aan romantisch Parijs; voor ieders wat wils! Ook de Tour de France is in volle gang waar onze mannen het verrassend goed doen! Welk gevoel roept Frankrijk bij jou op?

Vive la France

Ook bij fonq.nl hebben we Frankrijk in ons bol! Daarom selecteerden we allerlei producten die perfect in het Franse thema passen. Van handige broodplanken en wijnkoelers tot heerlijke zeepjes van Compagnie de Provence en een hippe City Notebook voor in Parijs van Moleskine. Bekijk hier alle “Vive la France” producten van fonq.nl!

Dol op Frankrijk, maar zit een vakantie er helaas niet in dit jaar? Haal Frankrijk dan gewoon naar huis! Drie filmpjes hoe je dat zou kunnen doen:

1. Beleef de beste French Kiss thuis!

2. Zo zorg je ervoor dat jouw zelfgemaakte stokbrood er ook écht Frans uitziet!

3. Organiseer thuis een druiven-stamp wedstrijd! 

In de kijker

juni 17th, 2013

Gezellig met zijn allen

Je hebt soms van die maanden waarin het lijkt dat iedereen trouwt. Voor mij is dat de maand juni. Hij staat helemaal vol met bruiloften. Gezellig hoor die feesten. Bij elke trouwerij ligt er weer een creatief gastenboek. De één heeft een tafellaken waar de genodigden hun naam of een leuke anekdote op kunnen zetten. De ander heeft polaroids bij de ingang, waarop iedereen een gezellige krabbel of babbel kan schrijven. Een derde maakt een videoboodschap van alle genodigden. Om weer iets origineels te vinden, kwam ik bij fonq.nl de Leitmotiv Hanglamp Vrienden tegen. Het lijkt mij een leuk alternatief voor het polaroidboek. In de lamp passen veertien foto’s. Waarschijnlijk zal het bruidspaar steeds de foto’s moeten verwisselen.

De lamp is leuk voor iedere gelegenheid waarbij vrienden gezamenlijk een cadeau geven. Zo kan elke vriend bij bijvoorbeeld een jubileum/ verjaardag een foto van hem/haar met  het feestvarken in de lamp hangen. Je kunt kiezen tussen zilveren frames of zwarte raampjes. Gezellig toch, zo heb je iedereen bij elkaar en in de kijker.

TIP: Voor een stylisch uiterlijk van de lamp, kun je i.p.v. kleurenfoto’s zwart/wit beelden gebruiken.

 

 

Vogeltje wat zing je vroeg

mei 24th, 2013

Niet alleen leuke decoratie!

Ik ben volop bezig in mijn tuinhuis. Heerlijk de ramen open, vogels die fluiten en de tuin prachtig in bloei. Toch kom ik van alles tekort. Nu merkte ik weer dat een kapstok best handig zou zijn. Maar zeg nu zelf, een kapstok in een tuinhuis, wat klopt hier niet? Haken zouden beter tot zijn recht komen. Maar ondertussen weten jullie ook wel dat ik daar niet zomaar genoegen meeneem.  Dus ging ik maar weer kijken wat ze bij fonq.nl voor leuke gadgets hebben. Hier vond ik deze te leuke kapstokhaken. De Qualy vogel set. Ze gaan per setje van twee en zijn zowel in het groen/bruin als in het uni wit te verkrijgen. Ik kies de fris groene versie. En het staat echt geweldig decoratief en bovendien super handig voor de jassen.

Lekker ouderwets in de fatboy collectie

mei 8th, 2013

Zachte materialen, antiek borduurwerk en bloemenmotief verenigen zich

De behoefte naar traditioneel, verantwoord en duurzaam neemt toe. Geen vluchtige hype, maar een ware trend op het gebied van interieur anno nu. Haken, breien en borduren zijn typische voorbeelden van eeuwenoude ambacht, deze trends zijn vertaald in de fatboy collectie.

Het vertrouwde beeld van moeders en grootmoeders die aan het haken, breien en borduren zijn, geeft een warm gevoel. En dat gevoel willen we graag terugzien in huis. Harde materialen maken plaats voor zachte materialen, de drang naar warmte en zachtheid is door de crisis sterk vergroot. Deze behoefte wordt vervuld met de zachtheid en unieke designs van de collectie van fatboy.

Een scala aan prachtige kleuren en verschillende prints. De originele zitzak in een bijzondere uitvoering. En waar loungen een waar begrip is geworden, in onze stressvolle en drukke maatschappij, biedt fatboy voor in- en outdoor alles wat je nodig hebt. Dezelfde prints en kleuren omhullen een nieuwe vorm, het cuscino loungekussen. Past een loungekussen of zitzak niet in je huis? Kleur je huis met een vrolijk bloemenmotief, ga voor de print van antiek borduurwerk of Perzisch tapijt door te kiezen voor een vloerkleed van Fatboy. Dit non-flying carpet past in ieder huis en is eenvoudig te koppelen via iconische rode knopen, eindeloos spelen met kleuren en formaten.

Fatboy, een merk dat staat voor inspiratie, kleuren, vormen en prints in samenwerking met de vertrouwde functionaliteit.

Velda Trendy Pond

april 17th, 2013

De oase van rust

Water creëert rust! Denk maar eens aan een uitgestrekte vlakte waar een prachtige oase in de verte opdoemt, of een kabbelend beekje die langs je kampeerplek stroomt. Je komt onmiddellijk weer tot jezelf.

Om water in de tuin te hebben, bijvoorbeeld in de vorm van een leuke vijver, lijkt het al snel alsof je flink wat vierkante meters nodig hebt. Gelukkig zijn er een heleboel manieren om die oase van rust de tuin in de halen. Sterker nog, je hebt geen eens een tuin nodig! Een dakterras, balkon en zelfs géén tuin is voldoende. De Velda Trendy Pond is namelijk geschikt om zowel indoor als outdoor te gebruiken. Een slim ontwerp, die je in een handomdraai neerzet.

De Velda Trendy Pond past perfect in elk interieur, de sfeervolle vijverzakken zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Vul de vijver met water en planten  en er ontstaat direct een geweldige sfeer. Leuk om te combineren met kleuren!

                                        

  

Fonqy vloerkleed

april 12th, 2013

Design cirkels

In heel mijn huis ligt klik-laminaat, omdat het zo lekker praktisch is met een klein kind. Maar als ik ochtends uit mijn bed stap wil ik toch als eerste warmte aan mijn voeten voelen. Vandaar dat ik een vloerkleed onder mijn bed heb liggen. Niet zomaar  één, maar gemaakt van allerlei cirkels. Super trendy vind ik hem, maar ja wat wil je met een ontwerp van het modemerk Esprit. Het was wel even zoeken naar een leuk vloerkleed. Natuurlijk had het online webwarenhuis fonq.nl  dit originele kleed in haar collectie. Ik twijfelde eerst om aan weerskanten van het bed, een kleed neer te leggen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor  één groot kleed.  De cirkels zijn namelijk verkrijgbaar in diverse afmetingen (maar liefst zes verschillende!) en in drie kleuren, wit, rood en bruin. Als kleur heb ik rood genomen, een warme kleur en een vrolijk accent voor mijn slaapkamer.

Archiveren in netheid en orde!

april 10th, 2013

Opgeruimd staat netjes

Ik haat puinzooi. Terwijl ik door mijn vak altijd een hele berg papierhandel heb qua post, tijdschriften, persmappen en wat nogal meer. Nu ben ik ook zo’n Miep die een archiefkast of ladekastje niet smaakvol vind staan in mijn huis. Ik werk namelijk het liefst aan de eettafel in de woonkamer en heb uiteraard graag al mijn paperassen bij de hand. Zoekend naar handige opbergsystemen kwam ik bij fonq.nl  een staand rek van Radius tegen. Super handig voor mij. Tijdschriften inkomende post, uitgaande brieven, alles kan ik er in kwijt. Ook de tijdschriften en/of post van mijn overige familieleden passen er eventueel in. Ik vind het weer één van de vele unieke gadgets die fonq.nl heeft.  Aangezien het rek in vier kleuren  (wit, zwart, metaal en groen) leverbaar is, bestel ik er misschien ook één  voor op de wc ! Kan ik er naast wat tijdschriften en wc-lectuur ook wat handdoeken in rollen.

  

Opgeruimd wonen

april 5th, 2013

Wat is er fijner dan alles op orde te hebben of in ieder geval het gevoel alles op orde te hebben in je huis? Nadat ik even goed actief ben bezig geweest, geeft het mij altijd rust en voldoening!

Een opgeruimd leven, is een eenvoudiger en overzichtelijker leven. Succes gegarandeerd!

Maar waar beginnen we dan?
Stap 1: kies een ruimte in huis waar je al tijden iets aan wilt doen maar nooit de tijd voor hebt genomen.
Stap 2: bedenk hoe je het graag zou willen zien en zie het ook echt als een plaatje voor je.
Stap 3: pak de juiste spullen bij elkaar en begin gewoon! Je zal merken dat als je bezig bent je vanzelf inspiratie en nieuwe ideeën krijgt.

Het is altijd handig om wat opbergspullen bij de hand te hebben als je bezig bent met opruimen. Om te sorteren of te bewaren of wat dan ook. Heel leuk zijn de opbergdozen van curver, je hebt ze in verschillende uitvoeringen, zodat er altijd wel een favoriet tussen zit. De opbergdozen zijn overal in huis te gebruiken. Bij mij staan ze in de wc, voor extra wc rollen en ‘damesdingen’. Spullen die ik regelmatig nodig heb, maar die niet in het zicht mogen staan. En ze staan ook goed in je badkamer, keuken of slaapkamer. Extra voordeel: je wordt er spontaan blij van!

Tips:
– Bel een vriendin en ga samen aan de slag. Een dag bij haar thuis en een dag bij jou thuis. Gezellig en effectief; twee vliegen in een klap!
– Houd een vuilniszak bij de hand en gooi direct weg wat er weg kan. Maak binnen vijf seconden de beslissing: weggooien of houden. Alles wat je twee jaar niet hebt opgepakt of gebruikt kan je weggeven, verkopen of weggooien.
– Maak het overzichtelijk voor jezelf: haal niet meteen alles overhoop, maar begin bij een laatje of kastje waar je alles uithaalt, schoonmaakt, opruimt en weer netjes inruimt. Daarna ga je naar het volgende kastje.
– Kijk of je opbergplekken praktisch zijn of dat je beter een andere opbergplek voor iets kan verzinnen, dus: bakspullen in het kastje naast de oven, boeken in de ruimte waar je het meest zit te lezen, kruiden in een mandje dichtbij je kookplek, etc.
– Elke week een ruimte in huis aanpakken (of een deel van die ruimte) zorgt ervoor dat je op korte termijn een opgeruimd huis hebt.
– Stel vooral geen enorm hoge eisen aan jezelf; daar raak je alleen gefrustreerd en teleurgesteld door (ik spreek uit ervaring….)

Dus: plan een opruimmoment, ga naar fonq.nl en bestel wat je nodig hebt. Want binnen een dag heb je je bestelling in huis en kan je direct aan de slag!

Spaarzaam licht

maart 25th, 2013

Echt design

Misschien een beetje gek, dat ik nu de dagen lengen mezelf bezig houd met het zoeken naar verlichting. Dit keer is het voor de kamer van mijn zoon. Hij is dol op lampjes en wil niets liever dan ze continu aan-of uitschakelen. Niet echt fijn voor de elektriciteitsrekening. Maar ik, of liever fonq.nl heeft de perfecte oplossing voor ons gevonden.

De Plumen design lamp. De peertjes hebben een design vormgeving en ik vind ze alle vijf zo leuk dat ik besloten heb om ze als een mobiel in de hoek van de kamer te hangen. Zeker met die  gekleurde snoeren geeft het een grappig speels effect. De lampen zijn te verkrijgen in twee soorten watt, 9 ( beter bekend als 40) en 11 watt ( hetgeen staat voor 60).

Mijn kleine man moet nu letterlijk tot tien tellen om de lampjes te laten branden. Hopelijk een spaarzame oplossing  en een leuk eerste echte design voor mijn zoontje!