Dat wordt weer buitenspelen

Little Tikes glijbaan

Heerlijk! Het voorjaar komt eraan! Hopelijk is de kou snel verdreven en kunnen we weer gaan genieten van het voorjaarszonnetje. De lente is mijn favoriete jaargetijde. De bomen, struiken en bloemen in bloei. De eerste bollen die uit de grond schieten. En het zonnetje dat zo heerlijk warm aanvoelt. Ik geniet ervan!

De hele winter spelen mijn kinderen weinig buiten. Het liefst zitten ze de hele dag achter de tv of iPad. Door alle media en spelletjesmogelijkheden wordt er nog maar weinig “gespeeld”. Maar zodra het voorjaar zich aankondigt, spelen ze weer buiten. Gezellig met veel buurkinderen rijden de “kleintjes” rondjes op hun fietsjes en staan wij ouders te kletsen met een kopje thee in de hand.

Wij hebben een grote tuin, dus daar wordt ook volop gespeeld. In de tuin hebben wij een grote glijbaan van Little Tikes staan. Die staat er al jaren, maar hij blijft goed. De eerste jaren heeft onze oudste zoon (nu zeven jaar) er volop mee gespeeld, nu is hij favoriet bij onze jongste zoon (drie jaar) en zijn vriend(innet)jes. Ze blijven maar om de beurt eraf glijden. ‘s Zomers, als het zwembad op staat, zetten we de glijbaan in het zwembad. De grootste lol hebben ze er dan van! Ondanks dat ik het een groot obstakel in mijn tuin vind, hebben de kinderen er toch al veel lol van gehad. En wij dan automatisch ook… Ik ben fan van speelgoed van Little Tikes. Het is degelijk, stevig en kan in weer en wind buiten blijven staan.

De zandbak is bij ons een discussie. Een paar jaar geleden hebben wij de zandbak vervangen voor een andere. Maar dit was een miskoop. We hebben heimwee naar de vorige, een houten zandbak met bankjes. Als je deze aan de onderkant dichtmaakt met worteldoek, heb je een hele fijne zandbak. Er kan geen water in blijven staan en hij is toch goed dicht. Hij is ook groot, kinderen kunnen er gemakkelijk met meerderen in spelen. Ik twijfel nu erg om toch weer zo’n zandbak in de tuin te plaatsen. Yens is nu al drie jaar, dus hij zal nog maar een paar jaartjes plezier van de zandbak hebben. Toch zal ik hem er nu nog een heel groot plezier mee doen…

 Fonq.nl heeft een leuk assortiment buitenspeelgoed! Voor alle leeftijden is er wel iets te vinden!

Geschreven door: Mijn naam is Susan Nijholt en eigenaar van Yoema (web)redactie en marketing. Sinds 1 oktober 2012 ben ik één van de gastbloggers van de fonq.nl blog. Ik heb 2 kinderen, Jorn van 7 jaar en Yens van 3 jaar.

1 reactie

  • Buurvrouw zegt:

    Goed gezegd! en de glijbaan van little tikes staat er bij ons ook; bezig aan het 4e kind (van vrienden overgenomen). Onverwoestbare speelpret..

    29 Mar 2013 23:52

Plaats uw reactie