Deel 2: Merkbeleving met een commercial – werkt dat? (2)

Nog meer brainstormen
Met nog een partij erbij moest er eerst weer gebrainstormd worden. Alle gezichten dezelfde kant op krijgen. Gelukkig voor ons was ook de conclusie van Shortfilms dat er twee filmpjes moesten komen. Alleen niet helemaal zoals wij dachten. Ze waren van mening dat je een filmpje over je bedrijf los moet koppelen van een commercial. Oftewel: één commercial en één bedrijfsfilm.

Ik vond dit zelf een buitengewoon spannende periode. De ideeën werden steeds concreter, de filmpjes zelf kwamen steeds dichterbij. Toen we bedacht hadden wat voor filmpjes het gingen worden hebben we twee storylines bedacht.


En zo gaat het verhaal door tot maar liefs 7 pagina’s lang.

De bedrijfsfilm, niet zo heel spectaculair verder, moest het gevoel van fonq.nl uitstralen en de commercial, die zou gaaf worden. We zouden een echt fonq-huis moeten gaan regelen, helemaal ingericht naar de stijl van fonq.nl.

Fonq.nl woonkamer

Fonq.nl keuken

Eigentijds, alsof je er zo in kunt stappen. Hierna volgde het echte werk, testen, door middel van motion graphics kijken of je alles wel goed in beeld kan brengen. Hard gelachen om wat eerste opzetjes, serieus gekeken naar verbetering. En waar plaats je al die kleine details in beeld? En wat doe je met de belichting? Eindeloos getest, maar uiteindelijk kwam er voor de commercial een soort looproute uit. Je moet je indenken dat je door een huis loopt en daar subtiel of minder subtiel de lifestyle van fonq.nl in beeld wilt brengen. Dus, onderstaand de looproute die we bedacht hebben:

In het volgende artikel laat ik zien hoe zo’n shoot-dag eruit ziet. Superleuk om mee te maken en misschien halen jullie er wat inspiratie uit.

Sneak Preview: making of!

Geschreven door: fonQ is het verrassende en inspirerende warenhuis met ruim 60.000 mooie producten op het gebied van wonen, koken en lifestyle. Of je nu op zoek bent naar de finishing touch voor jouw interieur, een handig keukenhulpje of een unieke gadget als cadeautje voor jezelf: vind jouw mooi bij fonQ! Het webwarenhuis is uitgeroepen tot beste webwinkel in de categorie 'Wonen & Tuin' tijdens de Thuiswinkel Awards 2016. Ook tijdens de ABN AMRO Webshop Awards 2016-2017 en 2017-2018 is fonQ verkozen tot beste webshop in wonen.

Plaats uw reactie