Fonq.nl in het nieuws

Fonq.nl blikt terug op alle gebeurtenissen in en rondom Fonq.nl in een overzicht van deze zomer.

Webwarenhuis fonq.nl uitgelicht (bron: webwinkelweblog.nl)
Het eigentijdse webwarenhuis fonq.nl levert veelal kwalitatief hoogstaande merkproducten. Onlangs opende het bedrijf een offline showroom. De producten zijn onderverdeeld in 60 gespecialiseerde webshops, en worden geleverd vanuit het uitgebreide magazijn in Utrecht. De nieuwe showroom, welke onlangs geopend werd in Utrecht, zou de eerste zijn van in totaal vijf showrooms die binnen nu en twee jaar op de planning staan. In de showroom kan een selectie van de producten bekeken en gekocht worden. Op de webwinkels van fonq.nl hebben klanten de optie hun bestelling af te halen. Deze kunnen ze ophalen in de showroom.

Jan-Noud Hutten benoemd tot Operationeel Directeur fonq.nl (bron: marketingtribune.nl)
Fonq.nl heeft de 33 jarige Jan-Noud Hutten als nieuw directielid aangesteld. Hij wordt Operationeel Directeur en zal zich vooral gaan richten op het structureren van de explosieve groei van fonq.nl. Daarnaast zal hij de belangrijkste processen op het gebied van IT, klantenservice en magazijn gaan optimaliseren.

Meer focus op Fonq-naam met nieuw merkbeleid (bron: emerce.nl)
Het e-commerce bedrijf Fonq.nl is een van de grootste webwinkel ketens van Nederland. Zelf beheren zij rond de 70 webwinkels. Fonq.nl is nog geen bekende naam en daar wil directeur Patrick Kerssemakers verandering in brengen.

Fonq.nl bouwt woonwebwinkel JAAP.NL (bron: emerce.nl)
JAAP.NL is een samenwerking aangegaan met Fonq.nl. De huizensite wil haar bezoekers een extra dienst aanbieden door interieuraccessoires aan te bieden die samengesteld zijn door JAAP.NL en Fonq.nl. Het productmanagement, de logistiek en de bouw van de webwinkel verzorgt Fonq.nl in opdracht van JAAP.NL.

Fans van oranje en fonq.nl maken kans op een gesigneerd oranjeshirt door Johan Cruijff en Marco van Basten. (bron: emerce.nl)
Fonq.nl heeft een unieke WK-actie opgezet. Nieuwe en bestaande Facebook fans konden een door Johan Cruijff en Marco van Basten gesigneerd oranje shirt winnen. De winnaar is Marc geworden.

Hebben grote webwinkels hun beste tijd gehad? (bron: marketingfacts.nl)
Stan Lenssen, oud eigenaar van Allergiewinkel.nl, heeft twee jaar gelen zijn webwinkel verkocht aan Fonq.nl. Hij vindt dat de focus gelegd dient te worden op nichewinkels. Klein zijn werkt namelijk in je voordeel.

Air Miles Online Sparen verder met nieuwe site, minder shops (bron: twinklemagazine.nl)
Air miles Online Sparen heeft besloten om het aantal shops terug te brengen om het platform overzichtelijk te houden. De minder relevante shops zijn eruit gehaald. Op de site cummuniceren Greetz en Fonq.nl specifieke aanbiedingen.

Merkbeleving (bron: marketingfacts.nl)
Sinds de opkomst van internet is het overbrengen van de waarden van een merk nog belangrijker geworden dan daarvoor.
Om een goede merkbeleving te creëren die een grote doelgroep aanspreekt moet je voorzichtig te werk gaan.
Fonq.nl heeft ervoor gekozen om een commercial te maken om zo de merkbeleving bij haar doelgroep te vergroten. Alles, van idee tot het uiteindelijke product, kunt u lezen op Marketingfacts (Deel 1, Deel 2, Deel 3 & Deel 4). Vanuit de zakelijke markt heeft fonq.nl enorm veel tips gekregen, van Facebook volgers enorm veel complimenten.

Fonq.nl genomineerd voor de Deloitte Fast 50 (bron: fast50.nl)
Deloitte organiseert samen met haar sponsorpartners de Technology Fast50. Een jaarlijks terugkerende verkiezing van de 50 snelstgroeiende technologiebedrijven in Nederland. Selectie vindt plaats op basis van criteria en de percentuele omzetgroei over de afgelopen vijf jaar. Wie van deze bedrijven uiteindelijk de winnaar van de Fast50 Award wordt, zal blijken tijdens de Award Ceremony op 7 oktober waar de ranglijst bekend gemaakt wordt.

Fonq.nl wederom in de Twinkle top 100 (bron: twinkle100.nl)
De Twinkle 100 is een lijst met volgens Twinkle Magazine een overzicht van de 100 grootste webwinkels van Nederland. Twinkle Magazine is een onafhankelijk tijdschrift gericht op webwinkeliers. De Twinkle 100 is in 2008 voor het eerst gelanceerd en wordt waarschijnlijk jaarlijks uitgegeven. Dit is dan ook de derde editie. Fonq.nl staat in de Twinkle top 100, welke plek is natuurlijk nog onbekend.

Geschreven door: CEO fonq.nl

Plaats uw reactie