Huisje, lampje, boekje

De boekenkast in de huiskamer werd leeggeplunderd wanneer ik een middag met mijn Barbies speelde. Van de boeken maakte ik villa’s, zwembaden en tuinen. Het liefst woonde ik er zelf, want lezen vond ik, naast het haren kammen van Gym Barbie (met benen die ze in haar nek kon leggen) en Ken in zijn rode zwembroekje hijsen, het einde. Gym Barbie en Ken zijn meer dan tien jaar geleden samen in een doos naar zolder verdwenen, maar de boeken zijn gebleven. En sinds kort bouw ik elke avond een kleine boekendroomwereld met mijn Bookrest lamp.

Boeken lees ik het liefst op mijn bed, in een berg met kussens, onder mijn dekbed en naast een dikke pot thee (en een gevulde koektrommel). Maar ik heb altijd last van dat ene probleem… Boekenleggers zijn overal, maar niet in mijn boek als ik het nodig heb. En het boek sla ik altijd al dicht voordat ik heb gekeken waar ik was gebleven. Het gevolg is dat ik elke keer weer van voor naar achter moet bladeren om de juiste bladzijde te vinden. Maar met die droomlamp hoeft dat dagelijkse geblader niet meer. Nu leg ik, wanneer ik mijn ogen dicht voel vallen, snel mijn boek over de lamp heen. De lamp verandert daardoor ineens in een huisje met een kleurig puntdak. De lamp is gemaakt van mat glas, waardoor het een heel zacht en prettig leeslicht geeft. En er wordt een lampje bijgeleverd. ‘Huisje, lampje, boekje’ is het voor mij helemaal!

Geschreven door: Bij fonq.nl ga ik bloggen over toffe gadgets, meubels en andere hebbedingen die ik niet wil missen (en jij misschien ook niet). En ze zijn allemaal, voor mij heel belangrijk, ook nog eens betaalbaar!

Plaats uw reactie