Opgeruimd wonen

Wat is er fijner dan alles op orde te hebben of in ieder geval het gevoel alles op orde te hebben in je huis? Nadat ik even goed actief ben bezig geweest, geeft het mij altijd rust en voldoening!

Een opgeruimd leven, is een eenvoudiger en overzichtelijker leven. Succes gegarandeerd!

Maar waar beginnen we dan?
Stap 1: kies een ruimte in huis waar je al tijden iets aan wilt doen maar nooit de tijd voor hebt genomen.
Stap 2: bedenk hoe je het graag zou willen zien en zie het ook echt als een plaatje voor je.
Stap 3: pak de juiste spullen bij elkaar en begin gewoon! Je zal merken dat als je bezig bent je vanzelf inspiratie en nieuwe ideeën krijgt.

Het is altijd handig om wat opbergspullen bij de hand te hebben als je bezig bent met opruimen. Om te sorteren of te bewaren of wat dan ook. Heel leuk zijn de opbergdozen van curver, je hebt ze in verschillende uitvoeringen, zodat er altijd wel een favoriet tussen zit. De opbergdozen zijn overal in huis te gebruiken. Bij mij staan ze in de wc, voor extra wc rollen en ‘damesdingen’. Spullen die ik regelmatig nodig heb, maar die niet in het zicht mogen staan. En ze staan ook goed in je badkamer, keuken of slaapkamer. Extra voordeel: je wordt er spontaan blij van!

Tips:
– Bel een vriendin en ga samen aan de slag. Een dag bij haar thuis en een dag bij jou thuis. Gezellig en effectief; twee vliegen in een klap!
– Houd een vuilniszak bij de hand en gooi direct weg wat er weg kan. Maak binnen vijf seconden de beslissing: weggooien of houden. Alles wat je twee jaar niet hebt opgepakt of gebruikt kan je weggeven, verkopen of weggooien.
– Maak het overzichtelijk voor jezelf: haal niet meteen alles overhoop, maar begin bij een laatje of kastje waar je alles uithaalt, schoonmaakt, opruimt en weer netjes inruimt. Daarna ga je naar het volgende kastje.
– Kijk of je opbergplekken praktisch zijn of dat je beter een andere opbergplek voor iets kan verzinnen, dus: bakspullen in het kastje naast de oven, boeken in de ruimte waar je het meest zit te lezen, kruiden in een mandje dichtbij je kookplek, etc.
– Elke week een ruimte in huis aanpakken (of een deel van die ruimte) zorgt ervoor dat je op korte termijn een opgeruimd huis hebt.
– Stel vooral geen enorm hoge eisen aan jezelf; daar raak je alleen gefrustreerd en teleurgesteld door (ik spreek uit ervaring….)

Dus: plan een opruimmoment, ga naar fonq.nl en bestel wat je nodig hebt. Want binnen een dag heb je je bestelling in huis en kan je direct aan de slag!

Geschreven door: Ik ben Yvonne (van Leeuwen-Cabula) en ik werk als interieurstyliste bij www.cabula.nl, mijn stylingbureau. Ik hou ervan om een sfeer te creëren die bij mensen persoonlijk past.

Plaats uw reactie