Stap 4: Rust, reinheid en regelmaat

Optimale gezondheid wordt beïnvloed door rust, reinheid en regelmaat. Je lichaam en hersens hebben hersteltijd en rust nodig, zorg daarom voor voldoende slaap. Zowel te veel als te weinig slapen is niet goed voor je energie, een gemiddelde van acht uur slaap per dag is voldoende om te herstellen van de dagelijkse inspanning. Voldoende ontspanning en rust in plaats van sloten koffie als energiemotor te gebruiken, geeft je dat heerlijke fitte gevoel. Zelfs het denken aan een dutje heeft al een positief effect op hart en bloedvaten.

Reinig je lichaam door véél water te drinken. Water is verfrissend en dorstlessend, je geeft een smaakvolle twist aan het water door te werken met kruiden en vruchten. Vul een karaf met plat water (zonder bubbels) verse krulpeterselie en schijfjes citroen en zet koud tot serveren. Een verkwikkend glas water schenk je door een karaf te vullen met bruiswater, verse munt en kwartjes limoen, aangevuld met ijsblokjes. Een heerlijk drankje voor op een zonnige dag op het terras. Water is reinigend en gezond, maar extra lekker, exotisch en een echte opkikker door een karaf water te vullen met plakjes verse gember, ijsblokjes en de pitjes van een granaatappel. Een onverwacht lekkere combinatie!

Je houdt je gezonde levensstijl makkelijker en langer vol als je regelmaat in je leefpatroon brengt! Wanneer je een hectisch leven leidt, is het goed om hier routine in aan te brengen. Op vaste tijdstippen naar bed, elke dag rond dezelfde tijd opstaan en op vaste tijden eten. Het fijne van routine is dat het geen moeite kost, de dagelijkse dingen gaan dan als vanzelf en dat scheelt een hoop energie. De mens is dan ook net een auto, wanneer je steeds dezelfde snelheid rijdt ben je minder benzine kwijt om één kilometer te rijden. Zo werkt het ook met je lichaam.

Geschreven door: fonQ is het verrassende en inspirerende warenhuis met ruim 60.000 mooie producten op het gebied van wonen, koken en lifestyle. Of je nu op zoek bent naar de finishing touch voor jouw interieur, een handig keukenhulpje of een unieke gadget als cadeautje voor jezelf: vind jouw mooi bij fonQ! Het webwarenhuis is uitgeroepen tot beste webwinkel in de categorie 'Wonen & Tuin' tijdens de Thuiswinkel Awards 2016. Ook tijdens de ABN AMRO Webshop Awards 2016-2017 en 2017-2018 is fonQ verkozen tot beste webshop in wonen.

Plaats uw reactie