Vlijmscherp

Met het mes op tafel

Koken is leuk als je de tijd hebt en in het bezit bent van het juiste gereedschap. Voor mij is één van de belangrijkste kookgerei een goed stel messen. Of ik nu een appeltje schil voor mijn winterse appelmoes of een zalm in moten hak voor mijn zomerse barbecue. Een goed en juist mes hoort erbij. Bij www.fonq.nl vond ik een groot aanbod en ik heb gekozen voor de Sabatier 3delig Messenset  . De set bestaat uit:

  • Het koksmes, die handig is voor allerlei doeleinden zoals het snijden van vlees, fijnsnijden of hakken van groente.
    En wist je dat je met het handvat  peperkorrels  kunt kneuzen en door met de zijkant van het lemmet op een teentje knoflook te slaan kun je deze pletten en zo makkelijk pellen.
  •  Het broodmes, handig om brood te snijden
  •  Het zogenaamde officemes, een veelzijdig mesje dat je kunt gebruiken voor allerlei kleinere snijkarweitjes. Je kunt een officemesje gebruiken voor het snijden en/of schillen van aardappelen, groenten en fruit.

De set is misschien best aan de hoge prijs, maar je krijgt wel een levenslange garantie op de messen.
Aangezien ik van goed gereedschap hou, heb ik bij Fonq ook gelijk de Messenslijper van Chef’s Choice besteld . Met deze slijper kun je zowel gladde als gekartelde messen weer vlijmscherp krijgen. Handig hoor en gelukkig niet zo duur en dat voor een echte diamant! Nou ja, de snijvlakken zijn gemaakt van diamant waardoor de messen snel en scherp geslepen worden.

Geschreven door: fonQ is het verrassende en inspirerende warenhuis met ruim 60.000 mooie producten op het gebied van wonen, koken en lifestyle. Of je nu op zoek bent naar de finishing touch voor jouw interieur, een handig keukenhulpje of een unieke gadget als cadeautje voor jezelf: vind jouw mooi bij fonQ! Het webwarenhuis is uitgeroepen tot beste webwinkel in de categorie 'Wonen & Tuin' tijdens de Thuiswinkel Awards 2016. Ook tijdens de ABN AMRO Webshop Awards 2016-2017 en 2017-2018 is fonQ verkozen tot beste webshop in wonen.

Plaats uw reactie