fonQ AR-app laat tot 16% conversieverbetering zien

In samenwerking met applicatieontwikkelaar ConfigWise heeft fonQ vorige maand een AR-app gelanceerd. De ‘fonQ in huis’-app maakt het mogelijk producten in eigen woonomgeving te bekijken. De resultaten van de eerste twee weken met de categorie stoelen geven signaal voor conversieverhoging tot 16 procent. Het is een eerste oplevering met minimale functionaliteiten die verder wordt doorontwikkeld.

1 op 10 productpagina-bezoekers maakt gebruikt van AR-app
In de huidige ‘Geef je huis wat fonQ’-campagne richt de online winkel zich op het wegnemen van onzekerheden die spelen bij het inrichten van je huis. Met de AR-app wil fonQ het winkelen voor in en om het huis makkelijker en leuker maken. Inmiddels zijn zo’n 400 stoelen van o.a. HKliving en Woood in 3D te bekijken en in eigen woonomgeving te testen op kleur en omvang. Ruim 10 procent van de bezoekers die deze productpagina’s op hun smartphone bekijkt, maakt van de 3D-functionaliteit gebruik.

“We zijn de pilot gestart met stoelen, omdat we uit onderzoek weten dat dit voor klanten een complex product is om aan te schaffen. Zelf heb ik recent een huis gekocht, dat ik aan het inrichten ben. Ook ik ervaar hoe lastig het is om bijvoorbeeld de grootte van het product in te schatten en een voorstelling te maken van hoe het in mijn huis zal staan. Met de fonQ in huis-app projecteer je eenvoudig een stoel aan je eigen eettafel. Hierdoor kun je als klant een meer overwogen keuze maken”, licht Antoine Brouwer, CEO van fonQ, toe.

AR versnelt groei in online meubelbranche
De app is ontwikkeld door ConfigWise. Dit platform maakt het voor retailers en fabrikanten mogelijk om producten in 3D te modelleren. fonQ is de launching partner van ConfigWise.

“Wij zijn met ConfigWise een samenwerking aangegaan, omdat wij net als zij geloven in de waarde van AR bij het aanschaffen van meubels. Het is een ontwikkeling die de online groei in Home & Living gaat versnellen. Doordat klanten met de app een betere voorstelling kunnen maken van het product zullen retouren ook afnemen. Op deze manier dragen we zorg voor een duurzamer shopproces. Dit moet nog langer getest worden, maar de eerste resultaten zijn positief en geven signaal voor een verdere investering”, voegt Brouwer toe. De online winkel opende begin juni een nieuw, duurzaam distributiecentrum en kantoor in Utrecht.

De fonQ in huis-app is te downloaden in de Google Playstore (Android) of in de App Store (IOS). fonQ wil de test gaan vergroten door ook andere categorieën toe te voegen, zoals kasten en tafels. Dit zal de komende periode worden uitgerold.

Over ConfigWise
Op het ConfigWise platform kunnen retailers en fabrikanten producten in 3D modelleren. Door middel van een licentie kan een app op maat worden geleverd. ConfigWise is onderdeel van VipaHelda. VipaHelda is een bedrijf dat IT-oplossingen – met name op het gebied van apps ter verbetering van bedrijfsprocessen – aan bedrijven aanbiedt.