fonQ maakt zondagbezorging mogelijk

7 dagen per week vóór middernacht besteld, morgen in huis

Utrecht, 3 juni 2015 – Afgelopen weekend is webwarenhuis fonQ.nl van start gegaan met zondagbezorging. Sinds vorige week is pakketbezorging op zondag voor PostNL geen proef meer. Het webwarenhuis, dat afgelopen jaar ruim 700.000 pakketjes verstuurde, heeft voldoende vertrouwen dat zij deze extra service samen met PostNL kan faciliteren.

Voor middernacht besteld, morgen in huis
Met het doorvoeren van zondagbezorging biedt fonQ.nl de mogelijkheid elke dag van de week voor twaalf uur ‘s nachts een bestelling te plaatsen en deze de volgende dag in huis te hebben. Wanneer op zaterdag voor middernacht een bestelling wordt geplaatst, kan de klant aangeven of het pakket de volgende dag nog wordt bezorgd. De aflevering vindt dan plaats op zondag tussen 12:00 en 20:00 uur en de klant ontvangt ‘s ochtends een sms met het bezorgtijdvak van twee uur. Voorheen werden deze pakketten op zijn vroegst maandag bezorgd.

In het weekend oriënteren en kopen
Zowel oriëntatie als het doen van aankopen kent flinke pieken in het weekend. De consument is steeds meer gewend aan de volgende dag levering, waardoor zondagbezorging steeds wenselijker is. Pakketbezorging op zondag is een service-uitbreiding op de avondbezorging die fonQ.nl vorig jaar al doorvoerde. “Wij merken dat de consument behoefte heeft om bestellingen buiten kantooruren te ontvangen. Door deze toegenomen behoefte en het reeds behaalde succes met avondbezorging hebben wij besloten nu ook de mogelijkheid te bieden om op zondag je bestelling te ontvangen”, licht Patrick Kerssemakers, CEO van fonQ, toe.

Spreiden van druk
Het webwarenhuis, dat afgelopen jaar een groei van 35 procent doormaakte, denkt met het doorvoeren van zondagbezorging de druk van het weekend meer te kunnen spreiden waardoor het zwaartepunt minder op maandag ligt. De shifts van het magazijn, dat sinds enkele maanden al 24/7 bezetting draait, zijn zo aangepast dat de pakketten op tijd aan PostNL geleverd kunnen worden. Daarnaast heeft zondagbezorging consequenties voor de klantenservice, die ook op zondag telefonisch bereikbaar is voor vragen.

Geschreven door: fonQ is het verrassende en inspirerende warenhuis met ruim 60.000 mooie producten op het gebied van wonen, koken en lifestyle. Of je nu op zoek bent naar de finishing touch voor jouw interieur, een handig keukenhulpje of een unieke gadget als cadeautje voor jezelf: vind jouw mooi bij fonQ! Het webwarenhuis is uitgeroepen tot beste webwinkel in de categorie 'Wonen & Tuin' tijdens de Thuiswinkel Awards 2016. Ook tijdens de ABN AMRO Webshop Awards 2016-2017 en 2017-2018 is fonQ verkozen tot beste webshop in wonen.

5 Reacties

 • […] en een klantenservice die de zeven dagen per week bereikbaar is, heeft de webwinkel deze zomer zondagbezorging doorgevoerd. Hierdoor biedt fonQ.nl de mogelijkheid elke dag van de week voor twaalf uur ‘s […]

  15 Sep 2015 15:45
 • […] en inspireren tegelijkertijd Naast verschillende serviceverbeteringen, zoals zondagbezorging en een klantenservice die zeven dagen per week open is, lag de focus het afgelopen jaar voor […]

  29 Mar 2016 14:52
 • Chris zegt:

  Verstandig! Mee gaan met de rest.

  25 Nov 2016 16:40
 • Bennie zegt:

  Bezorgtijd tussen 12:00 en 20:00.. Service van het 2 urig tijdsvak vind ik wel een verstandige keuze.

  Dit zeker, omdat ik bijvoorbeeld gisteren bij coolblue een half uur weg was en daardoor dus het pakketje moest missen. Een hele zondag thuis blijven is niet te doen, goede keuze fonQ!

  05 Dec 2016 15:11
 • Peter zegt:

  Gaat fonQ deze service, levering op zondag, nog weer aanbieden? 🙂

  28 Nov 2017 16:31

Plaats uw reactie