fonQ.nl lanceert nieuw responsive platform

Utrecht, 21 oktober 2015 – Webwarenhuis fonQ is met het Nederlandse domein fonQ.nl live gegaan met een nieuw platform. De nieuwe frontend werkt responsive, waardoor de website gebruiksvriendelijk is voor uiteenlopende devices en geschikt is voor verschillende resoluties. Het webwarenhuis speelt hiermee in op het toenemende gebruik van tablet en smartphone door de consument.

Marktaandeel smartphone stijgt
Meer dan de helft van het verkeer van fonQ.nl is afkomstig van tablet en smartphone, waarbij laatstgenoemde snel stijgt in marktaandeel. “Door de snelle adoptie van 4G en de hoge beschikbaarheid van WiFi hoeven we niet meer zo lean te ontwikkelen voor mobiel. We kunnen nu een veel rijkere ervaring op smartphones bieden dan in het verleden. Dat is ook nodig, want smartphones zijn steeds meer een verlengstuk van gedachten en daardoor de start van koopgedrag. De strijd onder retailers wordt tegenwoordig uitgevochten op telefoons”, licht Patrick Kerssemakers, CEO van fonQ, toe. Ongeveer 30 procent van het verkeer van fonQ.nl komt binnen via smartphone.

De standaard willen zetten
In samenwerking met platformdeveloper Netivity heeft de e-commerce afdeling van fonQ afgelopen jaar gewerkt aan een nieuwe frontend dat het oude platform samenbrengt met de mobiele website. Het webwarenhuis breekt hierbij met de strategie om te werken met een apart mobiel domein. “Als ontwikkelaar van innovatieve internet software voor tientallen toonaangevende e-commerce partijen werken we al lange tijd samen met fonQ. Veel van wat we bij Netivity bedenken, ontstaat mede door de ideeën van fonQ. Ook deze nieuwe stap laat dat weer zien. Het is gebaseerd op een geëvolueerde visie op omnichannel, die wij delen”, aldus Wim Selles, directeur van Netivity.

Groeien en innoveren
De livegang van het platform gaat gepaard met een roadmap en een lijst van nieuwe optimalisaties en A/B-testen. Kerssemakers zegt: “Hoewel elke pixel en regel code is uitgedacht door onze specialisten zien we intern de huidige website meer als een bètaversie. Het oude platform blokkeerde veel ideeën. Nu dat probleem is verholpen, kunnen we eindelijk weer verder bouwen. De komende tijd staat dan ook volop in het teken van blijven ontwikkelen en onze emotional commerce-strategie goed neerzetten binnen het nieuwe platform. We zijn nog maar net begonnen.”

Geschreven door: fonQ is het verrassende en inspirerende warenhuis met ruim 60.000 mooie producten op het gebied van wonen, koken en lifestyle. Of je nu op zoek bent naar de finishing touch voor jouw interieur, een handig keukenhulpje of een unieke gadget als cadeautje voor jezelf: vind jouw mooi bij fonQ! Het webwarenhuis is uitgeroepen tot beste webwinkel in de categorie 'Wonen & Tuin' tijdens de Thuiswinkel Awards 2016. Ook tijdens de ABN AMRO Webshop Awards 2016-2017 en 2017-2018 is fonQ verkozen tot beste webshop in wonen.

14 Reacties

 • Nick zegt:

  Goed om te zien dat Fonq meegaat met de tijd. Je ziet tegenwoordig nog veel te vaak dat websites niet aangepast worden aan nieuwe web- en smartphone technologieën. Jammer genoeg beseft men vaak niet de waarde van een mobielvriendelijke website

  01 Nov 2015 18:25
 • Ramon zegt:

  Zeer goed, kan niet wachten. Top winkel, nu ook met een top website op mijn telefoon.

  14 Nov 2015 00:12
 • […] the start of purchasing behavior. The battle among retailers is now being fought on mobile,” said Fonq CEO Patrick Kerssemakers. He further emphasized that over 30% of their traffic derives from […]

  18 Jan 2016 18:02
 • Henk zegt:

  Reponsive is wel erg fijn zeg. Goede ontwikkeling!

  28 Dec 2016 15:36
 • Goede ontwikkeling inderdaad. Aantal mobiele bezoekers en bestellingen neemt enorm toe.

  06 Jan 2017 13:13
 • Responsive kan je niet meer onder uit nee!

  06 Jan 2017 14:29
 • responsove is used widely

  26 Feb 2017 02:24
 • Goede ontwikkeling, zo kan iedereen optimaal van de diensten gebruik maken!

  17 Mar 2017 10:38
 • Budger zegt:

  Gaaf hoor!

  04 May 2017 15:03
 • Kwam toevallig van de week nog op jullie website! Inmiddels alweer aardig veranderd zag ik, maar ziet er goed uit hoor. En gefeliciteerd met jullie nieuwe CEO!

  04 May 2017 15:08
 • Nhan zegt:

  chanced of the week on your website
  thanks!

  27 Jun 2017 03:36
 • Marinus zegt:

  Mooie topic!

  04 Aug 2017 15:16
 • Martijn zegt:

  Goed bezig!

  30 Sep 2017 13:59
 • Daan zegt:

  Mooi om te lezen

  20 Nov 2017 12:59

Plaats uw reactie