Top 5 barbecuefeitjes 2016

Utrecht, 6 mei 2016 – We gaan een perfect barbecueweekend tegemoet met de eerste echte barbecuedag van dit seizoen. Nederlanders beschouwen 23ºC namelijk als de meest ideale temperatuur om te barbecueën. Hoewel de meeste Nederlanders uitsluitend de barbecue met lekker weer aansteken, barbecuet een kwart van de Nederlanders in de lente en zomer toch ook bij lage temperaturen of zelfs met regen. Dat blijkt uit een barbecueonderzoek van webwarenhuis fonQ.nl dat onder 842 Nederlanders is uitgevoerd. In aanloop naar het mooie weer steeg de barbecueverkoop op fonQ.nl de afgelopen week met 160 procent ten opzichte van de week ervoor. 

Weersafhankelijk
Voor ruim driekwart van de Nederlanders is het weer een bepalende factor om wel of niet te barbecueën. Tweederde daarvan barbecuet alleen bij temperaturen boven de 20 graden en droog weer, terwijl een derde alleen de barbecue afblaast wanneer het regent. Een kwart van de Nederlanders geeft aan zich in de lente en zomer niet te laten beïnvloeden door temperatuur of neerslag en ook bij slecht weer de barbecue aan te steken. Opvallend is dat ruim 40 procent van de Nederlanders aangeeft ook in de herfst- en wintermaanden te barbecueën. 

Barbecue en het EK voetbal
De verjaardag wordt het meest genoemd als speciale gelegenheid om te barbecueën (82%), gevolgd door een buurt- en personeelsfeest (56%) en het EK of WK voetbal (47%). Desondanks betekent de afwezigheid van Nederland op het EK voetbal niet dat Nederland deze zomer minder zal barbecueën. Slechts zeven procent geeft aan te denken minder te zullen barbecueën nu Nederland niet deelneemt aan het EK voetbal.
 
Echte carnivoren 
Nederlanders blijken echte carnivoren wanneer de barbecue wordt aangestoken. Ruim 98 procent legt in ieder geval vlees op de barbecue. Ook vis (55%) en groenten (52%) worden steeds populairder. De vegetarische barbecue (8,4%) is nog niet populair in Nederland. Daarbij blijkt knoflooksaus (27%), gevolgd door satésaus (22%), het meest populaire sausje voor bij de barbecue te zijn en eindigt barbecuesaus op de derde plek (18%). Als bijgerecht mag stokbrood niet ontbreken. Voor ruim de helft van de Nederlanders is stokbrood het meest favoriete bijgerecht, gevolgd door een salade (23%). Tot slot beoordeelt de Nederlander zich qua barbecueskills gemiddeld met een 7. Ongeveer een kwart van de Nederlanders heeft weinig vertrouwen in zichzelf en geeft zich een 6 of lager. 

fonQ Top 5 barbecuefeitjes

Geschreven door: fonQ is het verrassende en inspirerende warenhuis met ruim 60.000 mooie producten op het gebied van wonen, koken en lifestyle. Of je nu op zoek bent naar de finishing touch voor jouw interieur, een handig keukenhulpje of een unieke gadget als cadeautje voor jezelf: vind jouw mooi bij fonQ! Het webwarenhuis is uitgeroepen tot beste webwinkel in de categorie 'Wonen & Tuin' tijdens de Thuiswinkel Awards 2016. Ook tijdens de ABN AMRO Webshop Awards 2016-2017 en 2017-2018 is fonQ verkozen tot beste webshop in wonen.

9 Reacties

  • Anthon zegt:

    Goed nieuws, gefeliciteerd met de groei. Fonq behoort toch echt wel tot één van de mooiste winkels op het internet. Dat jullie nog zo weten te groeien tussen alle online spelers. Chapeau!

    06 Jul 2016 06:32
  • Marnix zegt:

    Het weer is nu perfect dus waarschijnlijk zullen jullie hier flink van meeprofiteren. Jullie website ziet er in mijn ogen beter uit dan bijvoorbeeld coolblue. De style is ook meer uniek.

    20 Jul 2016 10:40
  • Rory zegt:

    Met temperaturen boven de 20 graden zitten gegarandeerd de parken vol in Amsterdam. Ik behoor ook tot de 40% van de Nederlanders want, in de herfst BBQ’en wij ook nog 🙂

    28 Jul 2016 14:05
  • Frederik zegt:

    Leuke feitjes voor de “barbecuers” onder ons.

    17 Aug 2016 10:06
  • Lisanne zegt:

    Nummer 4 verbaasd mij ook niks onder de Nederlanders:)

    21 Nov 2016 05:10
  • Hendri zegt:

    Mooi weer! Leuke feitjes inderdaad, zoals Frederik al zei haha

    22 Nov 2016 16:32
  • Gerald zegt:

    Interessante feitjes! Eens met Lissane!

    16 Dec 2016 08:59
  • Jelle zegt:

    Tof die infographic! Laat het barbequeseizoen maar weer beginnen.. 🙂

    25 Apr 2017 15:49
  • Klaas zegt:

    Bedankt voor het delen van de infographic

    16 Jul 2017 23:21

Plaats uw reactie