fonQ maakt adverteren voor partners mogelijk met Self-Service Tool

UTRECHT, 8 februari 2023 – Online woonwinkel fonQ introduceert een Self-Service Tool om het toegankelijk te maken voor partners om oriënterend verkeer te bereiken via Sponsored Products. Met deze tool kunnen partners zelf campagnes starten, monitoren en analyseren om de productzichtbaarheid te vergroten. De Tool is onderdeel van de Retail Media mogelijkheden die fonQ op het platform aanbiedt.

Online etalage
Woonwebwinkel fonQ ziet dat 65% van de consumenten hun zoektocht naar een nieuw product voor in huis, bijvoorbeeld meubels, verlichting of accessoires online begint. Op het woonplatform zijn jaarlijks zo’n 40 miljoen klantreizen waarbij gezocht wordt naar items voor het interieur. Via fonQ ontdekken consumenten nieuwe woonproducten en doen ze inspiratie op. Met de nieuwe Self-Service Tool kunnen partners zelf aan de knoppen draaien om hun productzichtbaarheid te verbeteren. Advertenties kunnen op verschillende plaatsen worden getoond, zoals op de homepage, in zoekresultaten en op een categorie- of productdetailpagina.

Opkomende markt
Mede aangedreven door economische omstandigheden die vragen om maximaal rendement van de marketingeuro, is Retail Media in opkomst. In Amerika groeit Retail Media met meer dan 30%, de verwachting is dat deze groei overwaait naar Europa. Florine de Laat, Head of Retail Media bij fonQ begrijpt deze groei. De Laat: “Door geavanceerde datamogelijkheden weten we waar de klant naar op zoek is. Daar kun je als adverteerder op het platform slim op inspelen met o.a. Sponsored Products. Als een klant bijvoorbeeld een eetkamerstoel zoekt, dan landt diegene op de juiste categoriepagina. Het startpunt van de zoektocht zit daardoor veel verder in de funnel, waardoor het rendement op je marketingeuro hoger is dan op een televisiecampagne”.

Retail Media mogelijkheden breiden uit
Sponsored Products is beschikbaar sinds de start van fonQ als Marketplace in 2019 via de managed service van Criteo. Naast managed service en de nieuwe Self-Service Tool voor Sponsored Products, lanceert fonQ meer Retail Media mogelijkheden. Partners kunnen via de fonQ mediakanalen zoals de nieuwsbrief, branded content of het inspiratiemagazine merkdoelstellingen behalen.  

Voor meer informatie over Sponsored Products kunnen partners terecht op: https://partners.fonq.nl/sponsoredproducts/ of https://partners.fonq.nl/groeien/