Driekwart van de moeders verwacht een cadeau op Moederdag

UTRECHT – Ondanks dat moeders het liefst verrast worden op Moederdag, heeft twintig procent van de Nederlandse moeders wel eens zelf een Moederdagcadeau gekocht. Misschien maar goed ook, want bijna een kwart van de Nederlanders blijkt Moederdag wel eens te zijn vergeten. Dat blijkt uit een onderzoek naar Moederdagcadeaus van webwarenhuis fonq.nl dat onder 534 Nederlanders is uitgevoerd.

Moederdag wordt gevierd met cadeaus
Hoewel 23 procent van de ondervraagden aangeeft Moederdag wel eens te zijn vergeten, ziet het er dit jaar voor moeders rooskleuriger uit. Bijna 85 procent geeft aan dit jaar van plan te zijn een Moederdagcadeau te kopen of te hebben gekocht. Dit is zelfs boven verwachting van de Nederlandse moeder; driekwart van de ondervraagde moeders verwacht dit jaar een cadeau te krijgen van haar kinderen op zondag 11 mei.

Moeders houden van verrassingen
Wat vervolgens cadeau wordt gedaan, laat qua originaliteit echter nog wat te wensen over. De meeste mensen geven hun moeder een bos bloemen cadeau (30%), terwijl slechts 18 procent van de moeders aangeeft het liefst bloemen cadeau te krijgen. Er wordt met name gehoopt op iets origineels, zoals een verrassing op die dag (42%). Onder moeders met thuiswonende kinderen is ook een zelfgemaakt cadeau gewild (37%).

Cadeaus duurder dan verwacht
Met een gemiddeld bedrag van €25,84 blijkt het Moederdagcadeau duurder dan wat moeders ervan verwachten. Moeders geven aan een bedrag van €19,43 gepast te vinden voor een cadeau op Moederdag. Dit is 33 procent lager dan wat uiteindelijk aan een Moederdagcadeau wordt uitgegeven. De meeste moeders gaan ervan uit dat hun kinderen dit jaar het Moederdagcadeau kopen (59%), terwijl ruim een derde verwacht dat hun partner het Moederdagcadeau koopt. Een kleine 7 procent van de moeders is dit jaar zelf op pad gegaan om een Moederdagcadeau te kopen.

Heb jij al een Moederdagcadeau gekocht? Wij hebben een mooie Moederdagbox samengesteld vol met leuke producten! Bekijk de box hier.

Geschreven door: fonQ is het verrassende en inspirerende warenhuis met ruim 60.000 mooie producten op het gebied van wonen, koken en lifestyle. Of je nu op zoek bent naar de finishing touch voor jouw interieur, een handig keukenhulpje of een unieke gadget als cadeautje voor jezelf: vind jouw mooi bij fonQ! Het webwarenhuis is uitgeroepen tot beste webwinkel in de categorie 'Wonen & Tuin' tijdens de Thuiswinkel Awards 2016. Ook tijdens de ABN AMRO Webshop Awards 2016-2017 en 2017-2018 is fonQ verkozen tot beste webshop in wonen.

2 Reacties

  • Cheaptech zegt:

    Mama verdient natuurlijk altijd een leuk cadeau. Mijn vader vraagt altijd waarom hij niks krijgt.. Tja verschil moet er wezen!

    27 Nov 2014 16:55
  • Leuke informatie, bedankt voor het delen.

    Bij Regiobloemist is het gemiddelde bedrag voor een moederdagcadeau rond de € 28,45 (excl bezorgkosten). Bloemen blijven in de Top 3 meest favoriete cadeaus met moederdag. Jammer dat de bloemen vaak duurder zijn met deze dagen.

    14 Mar 2016 16:56

Plaats uw reactie