Fonq.nl neemt designmeubelspecialist Direct Design over

UTRECHT – Webwarenhuis fonq.nl BV heeft gisteren designwebwinkel Direct Design overgenomen. Het brede assortiment aan producten voor in en om het huis wordt daarmee uitgebreid met tientallen hoogwaardige designmerken en meer dan 15.000 artikelen. Met deze overname versterkt het webwarenhuis, dat in 2013 een omzetstijging van 37 procent behaalde, haar positie als online retailer in de woonbranche.

Direct Design, dat in 2004 is opgericht en daarmee één van de eerste online designwinkels is, heeft in fonq.nl een sterke partner gevonden voor verdere uitbreiding. “Voor de groei van Direct Design zochten wij een partner met de nodige kennis en het bereik om onze designmeubelen voor een groot publiek bereikbaar te maken. Fonq.nl biedt met haar uitgebreide e-commercekennis en relevante doelgroep uitstekende mogelijkheden voor de verkoop van designmeubelen”, aldus Leon de Haas, één van de oprichters van Direct Design.

Uitbreiding designassortiment
Fonq.nl beschikte al over een aantal hoogwaardige designmerken, zoals Kartell, Artemide, Normann Copenhagen en Hay. Met de overname van Direct Design worden daar onder andere de merken Pastoe, Driade, Knoll, Thonet en Label aan toegevoegd. “De overname van Direct Design is een strategische zet. Door het toevoegen van meer designmerken aan ons huidige assortiment kunnen wij nu ook de consument bedienen die op zoek is naar een breed aanbod exclusieve en kwalitatieve designmeubelen. Daarbij is het assortiment van Direct Design in lijn met onze passie voor mooie en bijzondere producten”, licht Patrick Kerssemakers, CEO van fonq.nl, toe.

Ook van de expertise die Direct Design de afgelopen jaren heeft opgebouwd, maakt fonq.nl gebruik. De oprichters van Direct Design worden verantwoordelijk voor de nieuwe designafdeling binnen fonq.nl. “Webwinkels die zich richten op een niche met veel productkennis zijn bijzonder waardevol, maar missen vaak slagkracht om te groeien. Ik sluit niet uit dat dit de laatste overname is op dit vlak”, voegt Kerssemakers toe.

Geschreven door: fonQ is het verrassende en inspirerende warenhuis met ruim 60.000 mooie producten op het gebied van wonen, koken en lifestyle. Of je nu op zoek bent naar de finishing touch voor jouw interieur, een handig keukenhulpje of een unieke gadget als cadeautje voor jezelf: vind jouw mooi bij fonQ! Het webwarenhuis is uitgeroepen tot beste webwinkel in de categorie 'Wonen & Tuin' tijdens de Thuiswinkel Awards 2016. Ook tijdens de ABN AMRO Webshop Awards 2016-2017 en 2017-2018 is fonQ verkozen tot beste webshop in wonen.

2 Reacties

  • […] showroom waar klanten producten kunnen bekijken, is voor ons erg belangrijk. Met name sinds de uitbreiding in designproducten merken wij dat hier nog steeds vraag naar is. Een showroom moet in dat geval wel aansluiten bij […]

    16 Sep 2015 15:14
  • Annette zegt:

    soory diana helaas is mieildharnds erg ver van den helder en zal ik zaterdag niet aanwezig zijn, ik wens je heel veel succes daar. gr sandra

    27 Feb 2016 19:48

Plaats uw reactie