De Nederlandse vrouw hoeft geen fysiek cadeau op Valentijnsdag

Als het aan de Nederlandse vrouw ligt, draait Valentijnsdag niet om grote cadeaus maar om het gebaar. Vrouwen maak je op Valentijnsdag het meest blij met een romantisch diner thuis (39%), gevolgd door een persoonlijke liefdesverklaring (19%). Daarnaast verwachten mannen dit jaar meer romantiek op Valentijnsdag dan vrouwen en wordt er gemiddeld €25,40 uitgegeven aan een Valentijnscadeau. Dat blijkt uit een onderzoek naar Valentijnscadeaus van webwarenhuis fonQ dat onder 575 Nederlanders is uitgevoerd.

Valentijnsdag wordt wel degelijk gevierd
Hoewel 45 procent van de ondervraagden geen romantiek verwacht op Valentijnsdag, zegt 77 procent toch iets aan Valentijnsdag te doen. Daaruit blijkt dat Valentijnsdag vaker wordt gevierd in Nederland dan wordt gedacht. Zo geeft ruim de helft van de ondervraagden aan een Valentijnskaart te sturen. Deze wordt vaker persoonlijk gegeven (46%) dan dat het via de post wordt verstuurd (41%). Slechts 13 procent stuurt een digitale Valentijnskaart. Aan een Valentijnscadeau wordt gemiddeld €25,40 uitgegeven, waarbij  59 procent aangeeft wel eens online een Valentijnscadeau gekocht te hebben of dat dit jaar nog van plan is te doen.

Man denkt te weten wat vrouwen willen op Valentijnsdag
Ruim de helft van de Nederlandse vrouwen (58%) heeft niet het idee dat mannen weten wat een vrouw op Valentijnsdag het liefst wilt krijgen. Dit terwijl 74 procent van de mannen aangeeft dat juist wel denkt te weten. Hierin blijkt de man iets te zelfverzekerd. Vrouwen geven namelijk aan het liefst thuis een romantisch diner voor twee te krijgen (39%). Slechts 22 procent van de mannen denkt de vrouw hiermee op Valentijnsdag het meest blij te maken. Opvallend gegeven is dat mannen meer romantiek verwachten op Valentijnsdag dan vrouwen. Ruim 72 procent van de mannen denkt dat Valentijnsdag dit jaar redelijk tot heel romantisch wordt tegenover 52 procent van de vrouwen.

Valentijnsdag voor singles
Hoewel Valentijnsdag zich van origine richt op de anonieme liefde en dus singles, blijkt 14 februari met name een feestdag te zijn dat door stellen wordt gevierd. Slechts 15 procent van de singles verwacht op Valentijnsdag romantiek tegenover 59 procent van de Nederlanders die een relatie heeft of getrouwd is. Om singles op ‘deze stelletjesdag’ een hart onder de riem te steken, vind je op fonQ.nl daarom niet alleen een Valentijnsbox voor couples, maar ook één speciaal voor singles!fonQ Valentijn giftbox