Het stokje overdragen

FONQ 15-12-2016-patrick

Utrecht, 13 januari 2017 – Als CEO van een e-commerce bedrijf is het belangrijk om aan de fundamenten te blijven werken. Dit is nodig om snelle groei aan te kunnen, maar ook om de dynamiek van het online retail bij te benen. Afgelopen jaar lag mijn focus dan ook op belangrijke pijlers voor de toekomst: de bouw van het retailmerk, de samenstelling van het managementteam en een aandeelhouder met aandacht voor het bedrijf. Het werken aan deze fundamenten had nog een extra reden, want ik wist al langer dat het tijd werd om na vijftien jaar ondernemerschap het stokje over te dragen. Een beslissing die ik met dubbele gevoelens en pijn in mijn hart maakte, maar in mijn hart weet ik ook dat het tijd is voor wat nieuws, wat anders.

Het is een jongensdroom geweest waarin ik zelf de hoofdrol heb gespeeld en nu leeft de droom voort in de mensen van fonQ die het stokje zullen overnemen. Ik zal met veel enthousiasme vanaf de zijlijn toekijken en telkens als ik een pakket van fonQ bestel of een marketinguiting tegenkom, zal het een trotse glimlach op mijn gezicht toveren.

Joost Wels, Directeur E-commerce, zal de rol van CEO van mij overnemen. Hij zal samen met de overige MT-leden Jan-Noud Hutten, Jeremiah Albinus en Arnoud Rijpstra, de huidige collega’s, de ervaring van Ad Scheepbouwer en de magie van het merk, fonQ nog veel verder gaan brengen.

Ik kijk met heel veel plezier terug op de afgelopen vijftien jaar. Alle collega’s die ik voorbij heb zien komen en heb zien ontwikkelen, vaak zelfs van de rol van stagiaire naar junior of senior medewerker. Ontwikkel jezelf en ontwikkel met fonQ mee, want fonQ kan door jullie inzet nog veel mooier en groter worden.

Bedankt voor een fantastisch avontuur!

Patrick

Geschreven door: fonQ is het verrassende en inspirerende warenhuis met ruim 60.000 mooie producten op het gebied van wonen, koken en lifestyle. Of je nu op zoek bent naar de finishing touch voor jouw interieur, een handig keukenhulpje of een unieke gadget als cadeautje voor jezelf: vind jouw mooi bij fonQ! Het webwarenhuis is uitgeroepen tot beste webwinkel in de categorie 'Wonen & Tuin' tijdens de Thuiswinkel Awards 2016. Ook tijdens de ABN AMRO Webshop Awards 2016-2017 en 2017-2018 is fonQ verkozen tot beste webshop in wonen.

9 Reacties

 • Johan zegt:

  Je werk bij Fonq loslaten en overdragen betekent ook dat jij tijd krijgt voor nieuwe uitdagingen Patrick.

  Waar ga jij je energie in steken?

  17 Jan 2017 12:25
 • […] dinsdag 17 januari 2017 – Afgelopen week heeft Patrick Kerssemakers bekendgemaakt zijn rol van CEO over te dragen. Na vijftien jaar ondernemerschap heeft hij besloten om meer tijd […]

  19 Jan 2017 15:43
 • Esther zegt:

  Veel succes met wat je gaat doen.

  01 Feb 2017 00:14
 • Tjerk zegt:

  Veel succes met je volgende stap!

  03 Mar 2017 08:39
 • Peter zegt:

  Succes!

  10 Mar 2017 12:58
 • Ruud Kok zegt:

  Wow, spannende stap! Wat ga je nu doen, Patrick?

  04 May 2017 15:07
 • Marnix zegt:

  Zal niet mee hebben gevallen na zo’n lange tijd om op te stappen. Het volgende bedrijf zal blij zijn met je komst.

  07 Jul 2017 17:37
 • […] week heeft Patrick Kerssemakers bekendgemaakt zijn rol van CEO over te dragen. Na vijftien jaar ondernemerschap heeft hij besloten om meer tijd […]

  25 Oct 2017 16:06
 • Jochem zegt:

  Joost Wels, succes. Benieuwd waar Patrick in gaat stappen.

  05 Dec 2017 08:27

Plaats uw reactie