Webwarenhuis fonQ wordt overgenomen door AJS Holdings

De online retailgroep RFS Holland Holding B.V. (“RFS”) en investeringsmaatschappij AJS Holdings B.V. (“AJS”) maken samen met fonQ bekend dat zij overeenstemming hebben bereikt omtrent de overname van fonQ door AJS. Met de overname van fonQ door de investeringsmaatschappij van Ad Scheepbouwer komt de online retailer in handen van de voormalig grootaandeelhouder en commissaris van RFS (wehkamp).

fonQ is een snelgroeiend webwarenhuis met focus op de domeinen wonen, koken en lifestyle. Vanuit haar eigen fulfilment center in Utrecht levert fonQ ruim 60.000 verschillende producten in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. De omzet van fonQ bedraagt circa 80 miljoen euro. Het bedrijf is gevestigd in Utrecht en heeft circa 250 mensen in dienst.

De potentie verzilveren
Ad Scheepbouwer, voormalig CEO van KPN en tot medio 2015 grootaandeelhouder en commissaris bij RFS, is eigenaar van de investeringsmaatschappij AJS en een oude bekende van fonQ. “De e-commerce markt is nog niet volwassen, dus er is ruimte om hier verder positie in te nemen en te groeien. In fonQ zie ik een onderscheidende propositie en ken ik een organisatie met veel ambitie en potentie voor de toekomst. Ik wil het management helpen om deze potentie te verzilveren”, aldus Ad Scheepbouwer. De huidige directie van fonQ zal in het kader van de overname een belang in de onderneming verwerven. 

Focus
Piet Coelewij, CEO RFS: “De verzelfstandiging van fonQ past binnen de strategie van RFS om ons volledig te concentreren op het verder ontwikkelen van een ultieme klantbeleving bij wehkamp en Lacent. Na jaren van succesvolle samenwerking wensen we fonQ heel veel succes voor de toekomst.”

Groeiversnelling
“fonQ heeft de afgelopen jaren onder de vleugels van RFS een geweldige groei doorgemaakt. Met het bereiken van onze unieke positie in de markt is nu het moment aangebroken om het bedrijf in een volgende groeiversnelling te brengen. Wij zijn derhalve blij dat we met de steun van Ad Scheepbouwer fonQ verder kunnen ontwikkelen tot toonaangevend warenhuis in wonen, koken en lifestyle”, aldus Patrick Kerssemakers, CEO van fonQ. 

Over de voorwaarden waaronder de overname tot stand is gekomen, worden geen mededelingen gedaan. De verwachting luidt dat de overname nog voor het einde van dit jaar wordt afgerond.