Antoine Brouwer nieuwe CEO fonQ

Antoine Brouwer is door de Raad van Commissarissen van fonQ aangesteld als nieuwe CEO. Hij volgt daarmee Michel Schaeffer op, die deze rol de afgelopen maanden op ad interim-basis heeft vervuld. Antoine Brouwer is afkomstig van Nextail en maakt per 1 januari 2019 officieel de overstap naar fonQ.

Antoine Brouwer (46) is een zeer ervaren retailer met veertien jaar ervaring in e-commerce. De afgelopen vier jaar was hij Managing Director van Nextail en Directeur Omnichannel bij Blokker Holding. Hij runde daar tien webshops van werkmaatschappijen van Blokker Holding en heeft Nextail van kleine e-commerce speler laten doorgroeien naar een top 10 e-commerce speler in Nederland. Daarvoor was hij in diverse e-commerce en marketingrollen werkzaam bij o.a. Mediamarkt, UPC en T-Mobile.

Brouwer volgt Michel Schaeffer op, die de CEO-functie de afgelopen maanden op interim-basis heeft vervuld. “In de afgelopen maanden hebben we belangrijke stappen gezet om fonQ nog beter te positioneren binnen het Home & Living segment. De eerste paal voor ons nieuwe distributiecentrum is geslagen, de strategie is aangescherpt en onze nieuwe campagne – Geef je huis wat fonQ – is inmiddels van start gegaan”, aldus Schaeffer. Ook lanceerde het bedrijf met fonQ Partners een specialistische marktplaats binnen Home & Living. “Met inmiddels meer dan zestig partners vergroten we voor de klant de keuze in woonstijlen, prijsklassen en merken”, licht Schaeffer toe.

Brouwer is zeer enthousiast over zijn nieuwe rol en uitdaging: “Ik ben altijd al fan geweest van fonQ vanwege de productgroepen, de content gedreven aanpak, de kwalitatieve website en het merk. Ik ben ervan overtuigd dat fonQ nog verder kan groeien en zal samen met alle medewerkers de komende jaren bouwen aan het marktleiderschap binnen Home & Living”. Michel Schaeffer gaat zich weer richten op zijn werkzaamheden als commissaris en adviseur. Zo is hij commissaris bij CBRE Dutch Retail Fund, non-executive director bij Hans Anders en adviseert hij diverse private-equity partijen en online bedrijven. Hij zal als adviseur van de Raad van Commissarissen betrokken blijven bij fonQ.