fonQ wint Thuiswinkel Award 2016

Utrecht, 24 maart 2016 – Webwarenhuis fonQ.nl – compleet in wonen, koken en lifestyle – is tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Nationale Thuiswinkel Awards Publieksprijzen XL verkozen tot beste webshop in de categorie ‘Wonen & Tuin’. Met het winnen van deze categorie liet fonQ.nl de overige twee genomineerden vtwonen.nl en Dekbed-discounter.nl achter zich.

Patrick Kerssemakers, CEO van fonQ, reageert enthousiast op de overwinning: “In september mochten we al de titel ‘Beste Warenhuis’ in ontvangst nemen tijdens de ABN AMRO Webshop Awards en daar komt nu nog een Thuiswinkel Award bij. Beide awards zijn voor ons een waardevolle graadmeter voor hoe de consument fonQ waardeert als webwinkel. Afgelopen jaar hebben wij ons op verschillende fronten doorontwikkeld – van service en gebruiksvriendelijkheid tot assortimentsbepaling en naamsbekendheid – en het winnen van deze twee awards zijn voor ons een teken dat het zijn vruchten afwerpt.”

Gebruiksvriendelijk en inspireren tegelijkertijd
Naast verschillende serviceverbeteringen, zoals zondagbezorging en een klantenservice die zeven dagen per week open is, lag de focus het afgelopen jaar voor fonQ.nl op het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van de website. In oktober lanceerde het webwarenhuis een nieuw responsive platform, waarmee wordt ingespeeld op het toenemende gebruik van tablet en smartphone door de consument.

“Ruim de helft van het verkeer van fonQ.nl is afkomstig van tablet en smartphone. Met een website die geschikt is voor verschillende devices en resoluties willen we in de behoefte van de consument voorzien. Ook voor onze emotional commerce-strategie, waarbij inspireren centraal staat, was dit een belangrijke stap. Het oude platform liet te wensen over wat betreft het overbrengen van inspiratie via tablet en mobiel”, licht Kerssemakers toe. Het komende jaar wordt het nieuwe platform verder geoptimaliseerd.

Geschreven door: fonQ is het verrassende en inspirerende warenhuis met ruim 60.000 mooie producten op het gebied van wonen, koken en lifestyle. Of je nu op zoek bent naar de finishing touch voor jouw interieur, een handig keukenhulpje of een unieke gadget als cadeautje voor jezelf: vind jouw mooi bij fonQ! Het webwarenhuis is uitgeroepen tot beste webwinkel in de categorie 'Wonen & Tuin' tijdens de Thuiswinkel Awards 2016. Ook tijdens de ABN AMRO Webshop Awards 2016-2017 en 2017-2018 is fonQ verkozen tot beste webshop in wonen.

1 reactie

  • Chris zegt:

    Gefeliciteerd! Terecht gezien de enorme ontwikkelingen de afgelopen jaren! Op naar 2017.

    28 Nov 2016 08:54

Plaats uw reactie