fonQ wint Webshop Award categorie Warenhuis

Utrecht, 15 september 2015 – Webwarenhuis fonQ.nl – compleet in wonen, koken en lifestyle – is tijdens de ABN AMRO Webshop Awards 2015-2016 verkozen tot beste warenhuis. Afgelopen maanden hebben ruim 296.000 consumenten meer dan 400 (web)winkels beoordeeld over 30 verschillende categorieën. Met het winnen van de categorie Warenhuis liet fonQ.nl de overige genomineerden Bol.com, HEMA, IKEA en Wehkamp achter zich.

Serviceverbetering en bouwen aan merk
Afgelopen jaar heeft fonQ.nl op verschillende punten haar service verbeterd. Naast 24/7 bezetting in het magazijn en een klantenservice die de zeven dagen per week bereikbaar is, heeft de webwinkel deze zomer zondagbezorging doorgevoerd. Hierdoor biedt fonQ.nl de mogelijkheid elke dag van de week voor twaalf uur ‘s nachts een bestelling te plaatsen en deze de volgende dag in huis te hebben. Naast serviceverbetering richtte het webwarenhuis  zich op het vergroten van de naamsbekendheid van fonQ en het bevorderen van merkvoorkeur door middel van een landelijke tv-campagne.

“Het winnen van de Webshop Awards is voor ons een bevestiging dat wij de juiste weg zijn ingeslagen. Het verbeteren van onze service, het versterken van het merk fonQ en de emotional commerce-strategie waarbij inspiratie de boventoon voert, zorgen ervoor dat consumenten ons steeds beter weten te vinden en het bestelgemak ervaren”, licht Patrick Kerssemakers, CEO van fonQ, toe. Ook het komende jaar blijft de focus op zowel het verbeteren service als inspireren. Aandachtspunten daarbij zijn het verder vergroten van de gebruiksvriendelijkheid van de website, het verrijken van het platform met inspirationele content en meer samenwerken met influencers.

Geschreven door: fonQ is het verrassende en inspirerende warenhuis met ruim 60.000 mooie producten op het gebied van wonen, koken en lifestyle. Of je nu op zoek bent naar de finishing touch voor jouw interieur, een handig keukenhulpje of een unieke gadget als cadeautje voor jezelf: vind jouw mooi bij fonQ! Het webwarenhuis is uitgeroepen tot beste webwinkel in de categorie 'Wonen & Tuin' tijdens de Thuiswinkel Awards 2016. Ook tijdens de ABN AMRO Webshop Awards 2016-2017 en 2017-2018 is fonQ verkozen tot beste webshop in wonen.

3 Reacties

 • Van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat. FonQ is een topper.
  vriendelijke groet,
  Henk Welte, salesmanager
  Homeij

  17 Sep 2015 08:43
 • MyXlshop zegt:

  Top resultaat. Steeds meer Nederlandse online warenhuizen komen op een zeer hoog niveau. Nederlanders zijn altijd pioniers geweest en denk dat wij als klein landje de wereld aan kunnen met dit soort bedrijven! Ga zo door.

  14 Mar 2016 11:16
 • […] september mochten we al de titel ‘Beste Warenhuis’ in ontvangst nemen tijdens de ABN AMRO Webshop Awards en daar komt nu nog een Thuiswinkel Award bij. Beide awards zijn voor ons een waardevolle […]

  24 Mar 2016 18:21

Plaats uw reactie